torstai 19. heinäkuuta 2012

Vastaus kysymykseen

Olen jo parissa kommentissa huomannut kysymyksen siitä, uskonko enää Jumalaan. Vastaus on että uskon.

Olen muotoillut vähän huonosti noissa kohdissa jossa olen puhunut omasta uskostani ja niistä saa helposti sen käsityksen että en usko. Minä en vain usko samoin kuin oma perheeni ja lähipiirini. Minulle riittä pelkästään se usko Jumalaan. Minusta siihen uskoon ei tarvitse mitään muuta kuin juuri sen uskon. Ei niitä sääntöjä. Tosin monet asiat ovat tottumuksiakin ja tapoja, mitä ollaan tehty tai jätetty tekemättä monen sukupolven ajan. Pistän pari esimerkkiä.

1. Tanssi ei johda huoruuteen. - Mistä tämä on muka tullut? Ihan oikeasti hei, typerää.
2. Rytmillinen musiikki johtaa pois Jumalan luota. - Ei minusta. Kuulemma sanoitukset ovat usein Jumalaa herjaavia ja minusta asia ei ole näin. Eikö melkein kaikissa lauluissa lauleta jonkinlaisesta rakkaudesta? Minusta lauletaan ja se ei mielestäni ole mitenkään herjaavaa.

Toivon että nyt kaikki tietää sen ainakin että minä uskon Jumalaan. Kiitos vielä kauheasti tsemppaavista kommenteistanne. Niitä todella tarvitaan.

6 kommenttia:

 1. Oot tosi rohkee ku kirjotat tänne nii paljo mitä aattelet. Kirjotat tosi hyvin ja ihan asiaaki. Paljo tsemppiä sulle jatkoonkin! :)
  Sait taas yhen lukijan lisää. <:

  VastaaPoista
 2. Pitäskö ton ekan esimerkin paremminkin olla että "Tanssi johtaa huoruuteen.", niin että se menis samalla tavalla ton tokan kanssa... Ja sä olet sitten sitä mieltä, että ei johda. :) (Ei tietenkään johda!!)

  VastaaPoista
 3. Hei kirjotteles taas joskus! (:

  VastaaPoista
 4. Ja nykyään on kaikenlaista musiikkia niin hevistä punkkiin, jossa sanoitukset ylistävät jumalaa. Joten tuo yksi pointti on kyllä aika.. Mh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se musiikki on maallista ja kevyttä, jonkalaista sen ei kuulu olla. Noin on asia esitetty. Monet pitävät sitä tekopyhänä ja "fiilistely" uskontona.

   Poista
 5. Eksyin blogiisi jostain mutkan kautta. Ihana kuulla, ettet ole menettänyt uskoasi, vaikka ihmiset ympärilläsi ovatkin luoneet siitä tietynlaisen, kapean ja ahdasmielisen kuvan. Uskon kuuluu oikeesti olla vapauttavaa ja sellaista, että meistä tulee juuri omia itsejämme. Jumala kestää kyseenalaistamisen, kritisoimisen ja kysymisen. Se on ihmisten keskeneräisyyttä, että he eivät sitä kestä. Voimia sulle!

  VastaaPoista